You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
 

Chirurgie I


Clinica I Chirurgie dispune de 45 de paturi, împărțite în saloane și rezerve de 2 și 3 paturi. Clinica deține un compartiment de Chirurgie Generală Oncologică și un compartiment de Chirurgie Ginecologică Oncologică.

 

Chirurgie II


Echipa noastră specializată se ridică la așteptările pacienților, iar munca ce o depun pentru salvarea vieților este caracterizată de dedicare și o atenție sporită, datorită serviciilor medicale de calitate. Medicii din compartimentul Chirurgie II tratează cu grijă, dedicare și respect fiecare pacient!

 

Chirurgie Plastica


Medicii noștri chirurgi sunt specializați în chirurgie estetică și reconstructivă și folosesc cele mai moderne tehnici chirurgicale ce oferă un spectru larg de intrevenții de chirurgie reconstructivă și estetică pentru femei și bărbați.

 

Ginecologie Oncologie


Secţia de Ginecologie Oncologică are în dotare tehnologia şi infrastructura necesară diverselor intervenții, iar echipa noastră de specialişti poate aplica toate tipurile de intervenţii chirurgicale deschise sau laparoscopice.

Secţia de Ginecologie-Oncologie se ocupă de tratamentul pe cale medicală sau chirurgicală, după ce medicii noștri au stabilit un diagnostic oncologic la sistemul de reproducere feminin.

 

Chirurgie Toracica


În Secția de Chirurgie Toracică, medicii noștri se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pulmonare, pleurale, de perete toracic, traheobronsice, mediastinale, esofagiene, pericardice și diafragmatice, dar și ale regiunilor de graniță – cervico-toracică și toraco-abdominală.

 

Urologie


Urologia este ramura medicinei care se ocupă cu diagnosticul, tratamentul terapeutic și chirurgical al bolilor tractului urinar (rinichi, uretere, vezică urinară, uretra) ale ambelor sexe și al aparatului genital masculin. Urologia este strâns legată de oncologie, nefrologie, ginecologie și endocrinologie.

Bolile urologice sunt foarte frecvente atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților și chiar al copiilor. Sunt afecțiuni medicale, care dacă nu sunt diagnosticate și tratate la timp, pot duce la complicații ireversibile.

 

Oncologie medicală


Secția clinică Oncologie Medicală are 60 paturi, asigură tratamentele sistemice în boala neoplazice (chimioterapia citotoxică, terapia moleculară ţintită, imunoterapie, hormonoterapia, precum şi tratamentele multimodale).

Ca în intreg institutul, condiţiile de cazare sunt deosebite – rezerve 2 paturi, salon 3 paturi (TV, frigider, AC, paturi moderne) – și asigură confortul pacienților în timpul spitalizării.

 

Radioterapie


Asemănător chirurgiei, radioterapia este un tratament locoregional, scopul ei fiind acela de a evita apariția recidivelor bolii (creșterea controlului local al bolii canceroase).

Tehnica medicală de ultimă generaţie din cadrul centrului precum şi pregătirea medicală a personalului nostru fac posibilă tratarea prin radioterapie a majorităţii tumorilor canceroase.

 

Hematologie Clinica


Hematologia clinică se ocupă de cauzele, tratamentul și prevenția bolilor sângelui și ale organelor hematopoetice. Include afectarea celulelor roșii din sânge (hematii), celulelor albe din sânge (leucocite), trombocitelor, ale vaselor de sânge, măduvei osoase, nodulilor limfatici, splinei precum și a proteinelor implicate în sângerare dar și în coagulare (hemostaza și coagularea).

 

ATI


Anestezia și terapia intensivă (ATI) este specialitatea medicală care asigură, prin mijloace specifice condițiile necesare pentru desfășurarea actului chirurgical, a îngrijirii perioperatorii și a altor proceduri diagnostice/terapeutice. De asemenea Anestezia și terapia intensivă asigură și suportul indispensabil pacientului critic pentru evaluarea și tratamentul disfuncțiilor/leziunilor de organ.

 

Transplant celule stem hematopoetice


Transplantul de celule stem hematopoietice reprezintă o modalitate de tratament esentiala in managementul unei mari varietăți de boli hematologice oncologice (leucemii acute, limfoame, mielom multiplu), dar și non-oncologice, precum aplazie medulara idopatica.

Aceasta procedura determina fie vindecarea, fie prelungirea semnificativa a supravietuirii si ameliorarea calitatii vietii la pacientii cu boli hemato-oncologice.

 

Terapie izotopică


Internarea pentru terapie izotopică are loc după evaluarea și consultul endocrinologic prealabil din cadrul Departamentului de Endocrinologie IRO Iași. Tratamentul cu iod radioactiv constă în înghițirea unei capsule, fără un gust particular, administrat cu un pahar mare de apă.