Navigare

Sectia Radiologie si Imagistica Medicala

Prezentare generală a Laboratorului de Radiologie si Imagistica Medicala

 

              

             Laboratorul furnizeaza servicii de specialitate pentru pacientii oncologici, accesul pacientilor fiind pe baza de programare in sistemul informatic Hipocrate al IRO.

Patologia oncologica solicita personalului din Laboratorul de Radiologie acoperirea unor tipuri variate de investigatii necesare diagnosticului initial, diagnosticului si stadializarii preterapeutice, evaluarii raspunsului la tratament, precum si evolutia la distanta, dar si examene de screening cum ar fi examenele senologice in cancerul mamar.

              Examinarile efectuate in cadrul serviciului nostru sunt:

  • Radiologie conventionala (radiografii si radioscopii)
  • Ecografii
  • Examene senologice, mamografii si  ecografii mamare- mamaografia digitala asigurata in cadrul serviciului se ridica la inalte cote de performanta, in tara existand doar 3 aparate de mamografie digitale; de asemenea, in servciul nostrum elastografia completeaza examinarile senologice oferind o acuratete diagnostic pentru tumorile maligne.
  • Computer tomografii
  • Imagistica prin rezonanta magnetica.

 

                   SERVICIUL DE IMAGISTICA MEDICALA este o unitate funcțională a Institutului Regional de Oncologie Iași care se integrează în centrul întregii activități de diagnostic și tratament. O echipă tânară și foarte entuziastă formată din 5 medici specialiști și primară si o echipă mare de asistente și tehnicieni asigură funcționarea întregii unități de diagnostic imagistic: un CT spiral, un RMN de 1,5T, mamograf digital, imagistică clasică digitală și 3 echografe de înaltă performanță care asigură întreaga gamă de specialități. Serviciul de anestezie și terapie intensivă are o dotare proprie de imagistică medicală, deservită de aceeiași colegi din serviciul de imagistică. In ATI există un aparat de radiologie digital și un echograf care deservesc doar acest serviciu.